Agenda. Foto: DarkWorkX från Pixabay.

Vårdvetenskapliga programmet är brett och ni kommer bl.a få ta del av föredrag som innehåller personcentrerad vård, e-hälsotjänsters påverkan på sjukvårdspersonal, intraoperativ omvårdnad och behandling av sår. Årets inspirationsföreläsning av Anna Melle hålls på torsdagen och handlar om kulturkrockar. Är du intresserad och vill läsa mer, klicka in på http://www.annamelle.com/

Av årets inskickade abstract har bedömningsgruppen valt ut sju stycken som kommer att presenteras under de fria föredragen tisdag morgon och onsdag förmiddag. Resterande abstract presenteras under den vårdvetenskapliga postersessionen på tisdag eftermiddag. Glöm inte att anmäla dig till det efterföljande minglet som vi lovar innehåller höjdpunkter för de flesta sinnen. Har du missat det går det bra att efteranmäla sig på plats i NFSK´s monter. 
Omvårdnaden kommer att prisas, förutom Omvårdnadsstipendiet kommer pris för bästa poster, bästa abstract och bästa fria föredrag att utses.

Vi vill också slå ett slag för våra tvärprofessionella sessioner tillsammans med Kolorektal under tisdagen som handlar om ‘den perfekta stomin för patienten’ där vi kommer att beröra både pre-, peri- och postoperativa aspekter för såväl hälso- och sjukvårdspersonal som patienten. Den andra sessionen har vi tillsammans med SIKT under onsdagen och den kommer att handla om ‘vem som ska opereras för obesitas’. Obesitas och en eventuell operation påverkar både individen och anhöriga. Detta har vi försökt skildra ur fler olika perspektiv och vi hoppas på en efterföljande givande diskussion då vi träffar dessa patienter både elektivt och akut.
Sist men inte minst så välkomnar vi er till vår medlemslunch på onsdagen. Har ni inte anmält er går det bra att efteranmäla sig på plats i receptionen under Kirurgiveckan i Helsingborg. Vi ser fram emot en givande vecka med mycket kunskapsutbyte! 

http://www.kirurgveckan.se/