Glada styrelsemedlemmar, från vänster: Elin Gustafsson, Karolina Härle, Anna Karlsson, Petra Lindeborg, Maria Wilhelmsson och Pernilla Svanäng under Kirurgiveckan 2016.

Vilken vecka det blev!
Malmö bjöd på strålande sensommarväder och ett vårdvetenskapligt program fyllt av “matnyttigheter”.

Först ut av NFSK´s aktiviteter under veckan var Årsmötet 2016! Vi tackar alla medlemmar som var på plats och deltog i besluten för kommande verksamhetsår. Vi önskar ett fortsatt aktivt och engagerat medlemskap för att bygga föreningen tillsammans mer er.

En utav höjdpunkterna som följde var NFSK´s paneldiskussion under torsdagsförmiddagen där specialistsjuksköterskeprofessionen diskuterades med inbjudna gäster. Panelen bestod av Claes Jönsson Ordförande för Svensk Kirurgisk Förening, Conny Wallon Verksamhetschef för Kirurgiska Kliniken i Linköping, Anna Karlsson Ledamot i NFSK`s styrelse samt Eva Jangland Kursansvarig för Specialistsjuksköterskeutbildningen i Uppsala.
Att Specialistsjukösterskor inom Kirurgisk vård är viktiga på våra kirurgiska vårdavdelningar och mottagningar rådde det ingen tvivel om. Panelen var även enig om att det nationellt behöver skapas bättre förutsättningar vad gäller ekonomiskt studerandestöd och fortsatt karriärutveckling för att möjligöra vår professions framväxt.

Vi ser fram emot att fortsätta diskussionen kring hur vi kan stärka Specialistsjuksköterskans roll under vår medlemsdag den 26 oktober.

Torsdagen fortsatte med NFSK´s prisutdelning till “Årets Specialistsjuksköterska inom Kirurgisk vård” som tilldelades Emma Standquist för hennes fina arbete med Omvårdnadsrond. Stipendiet på 7 500 kronor sponsrades av företaget MedFilm som presenterade en av deras spännande produkter. Via deras 3D-animerade operationsfilmer får patienter information om sin operation med mål att öka förståelse, trygghet och delaktighet inför det kirurgiska ingreppet.

NFSK´s agenda under kirurgveckan avslutades med en medlemslunch där den nya styrelsen presenterade sig och tog tillfället i akt att fånga in medlemmarnas förväntningar inför kommande verksamhetsår.
Vi känner oss nu laddade med energi att jobba vidare med nya och gamla projekt som syftar till att utveckla vår förening och vår yrkesroll.

Tack för en givande och rolig vecka!

// NFSK´s styrelse