Målgrupp; Specialistsjuksköterskor som arbetar med kirurgiska patienter

Målsättning med kursen; Innan kursen kommer du att få fylla i ett pre-test. Detta för att få dig att repetera upp basal kunskap i ämnet och för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Kursen kommer att hålla sig på en nivå ovan det du lärt dig på din specialistutbildning. Vi kommer att lägga mycket lite tid på de rent kirurgiska diagnoserna, fokus kommer att vara på att lära sig förstå och hantera en svårt sjuk kirurg-patient som även kan ha medicinska diagnoser. Detta kommer att ske genom föreläsningar av experter på respektive område. Föreläsningarna kommer att handla om laboratorieprover, vätskebalans, syra-bas, radiologi, njur- och hjärtmedicin. Det kommer även att ges en workshop där du kommer att få praktisk handledning i t ex suturering och att ta en blodgas. I slutet av kursen kommer ett post-test att utföras. Vid godkänd kurs kommer diplom att delas ut.

Kursavgift; 2500 kronor exkl. moms. Kursmiddag, lunch och fika är inkluderat i priset. 

Anmälan; Sker till kurssekreterare Ylva Laurenius på mail ylva.laurenius@vgregion.se
senast den 15 mars 2020 (först till kvarn). Skriv ett mail med ditt namn, mail-adress, arbetsplats och fakturaadress. Anmälan är bindande. Max antal deltagare 22 st.

Kursledare; Karin Sillén, Specialistläkare Kirurgi och Sara Nasirian Nurse Practitioner i Kirurgi, båda vid Kirurgkliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg.

Äger rum
-
Sista anmälningsdag
Pris

Kursavgift; 2500 kronor exkl. moms. Kursmiddag, lunch och fika är inkluderat i priset. 

Relaterade filer